Skovklubben
Skovklubnyt oktober -13

Det var rigtig dejligt at se så mange af jer til forældremødet for nyligt, og hyggeligt, at I ”vovede” jer ned i Hulen i Valhalla, så vi sammen  kunne fornemme stemningen dernede.

Der blev bl.a. orienteret om sprogvurdering, og til de forældre , der var forhindrede at deltage i mødet, følger her et lille resume´ :

Sprogvurdering af de kommende skolebørn er et nyt tiltag, ”søsat” i 2012. Den er et tilbud, men på Mosegården har vi valgt at lave den på hele flokken. Børnene har fået at vide, at de skal til ”gætteleg” med Kim og Birthe. De har syntes, det var spændende, og vi har gjort mange interessante iagttagelser. Alt dette vil vi gennemgå til forældresamtaler 22-23-24. oktober. (Bookinglister kommer op snarest v. afkrydsnings-listerne). Til orientering har vi brugt en halv time pr. barn gange to voksne = 33 arbejdstimer!

 I konceptet er der også en forældredel , ligesom resultaterne for hvert barn kan tastes i et skema, hvorefter der fremkommer et søjlediagram, som viser, om der skal være en fokuseret indsats indenfor  sprogforståelse, lydlig  opmærksomhed m. v. Det sidste vil kræve et endnu større forbrug af personaletimer, og her vil vi gerne opfordre forældrene til at bakke op om, at vi kun laver den fulde sprogtest m. forældredel og elektronisk tilbagemelding v. fælles bekymring. På forældremødet var der fuld forståelse for vores måde at lave og fremlægge sprogtesten på.

Den lille folder ”Er vi skoleklar – Mor og Far” vedhæftes som samtaleoplæg til forældresamtalerne.

I februar starter vi op med overgangsarbejdet, hvor vi får besøg fra og selv besøger SFO´en. Her vil der også blive afviklet et fyraftensmøde på Mosegården,, hvor en af børnehaveklasselederne kommer og orienterer om, hvad der arbejdes med i børnehaveklassen og hvilke forventninger, der er til børnene og hjemmet. Nærmere info følger.

Ellers nyder vi efterårets komme. Det er også en herlig årstid med nødder, bær og frugt,historielæsning, bål og suppe,  vindmøller og vandkanaler og alt hvad fantasien sætter  gang i.

Hilsen Ketil, Kristian, Kim H. og Birthe

/platforme/syddjurs_kommune/userfiles/editor_Skole_klar_parat_start.pdf


Billede 1
Sidst opdateret 4. oktober 2013
Mosegården, Stadionvej 25, 8543 Hornslet